Elins

Winter formal och finals

Amy, Cassie, Fiona och moi
 
Winter formal är den enda dansen där tjejerna frågar killarna. Jag tänkte inte fråga någon. punkt. Det är bara stelt att gå med någon *bara för att*, och eftersom det inte finns någon här jag gillar på det sättet bestämde jag mig för att gå med min värdsyster Amys "single-ladies group". Vilket var riktigt kul!
      Ett tips till dig som tänker åka på ett utbyesår: ta med dig din finklänning från 9ans bal om du har kvar den/ om den fortfarande passar! Jag hade på mig min och det funkade jättebra. Nu behöver jag alltså inte känna mig alldeles nedstämd när jag ser klänningen i garderoben och veta att den bara har använda en endaste gång- för nu har den ju används två!
      Kortet ovan är taget i mitt och Amys "fina" vardagsrum där alla korten togs. Efter det åkte vi till restaurangen Sweet Tomatoes och åt middag. Sen var det dags för själva dansen... som var mycket roligare än homecoming... eftersom den här gången var det faktiskt bra låtar. Därefter blev det lite frozen yoghurt på UU och brasa i vår trädgård.
    
Förra veckan var det finals. Finals = prov på allt du har lärt dig under terminen. Blä. Fast jag hade det bara i franska, historia och psykologi- så det borde inte ha varit jobbigt, om det inte vore för att jag alltid måste göra mitt bästa för att bli nöjd. Vilket förstås ka vara både positivt och negativt... I det här fallet var det iallafall väldigt stressigt. Vi behöver bara få ett C i varje ämne, men jag siktar ändå mot A i allt, utom engelska (där nöjer jag mig med ett B). Det betydde alltså att finals week bestod endast av pluggpluggpluggg för min del. Jag tror min kropp bara sprutade av adrenalin för jag körde järnet hela vägen till torsdag (som var sista dagen) för att sedan nästan dö av trötthet på fredagen (som vi som tur var var lediga på) (var var ser konstigt ut) (var var). Nu i efterhand är jag lite glad att jag satsade så hårt- för nu är jag nästan världsmästare i de där ämnena! Gaaah jag älskar att lära mig saker!
 
Idag började vårterminen. Vilket betyder att mitt schema numera ser ut såhär:
A-DAG
Income & Money Management
RAST
Psychology 2
Acting 2
LUNCH
History of American Pop Music
 
B-DAG
Senior English
RAST
History- America & Contemp World
Performance Seminar
LUNCH
French 3
 
Ha en bra vecka!
 
 
 

Håll ut!

Nu måstemåstemåste jag sova (för jag är jättetrött), men imorgon kommer uppdateringar om både finals och winter formal! (Som båda har bidragit till en otrolig trötthet = inget bloggande.) + att jag ska svara på fler frågor... snart. Vi hörs imorgon!

Scubakorts-förvirring

 
För två veckor sedan fick jag mitt scuba-kort i brevlådan (ser ungefär ut som ett körkort- fast för SCUBAAAA). Jätteglada jag tittade på kortet, bilden såg rätt bra ut för en gångs skull, namnet var rättstavat, mitt scuba-nummer såg lätt ut att memorera... men så kommer jag till födelsedatumet. February 17. Min födelsedag är ju May 17!!! Så jag var helt enkelt tvungen att maila ett snällt klagomail och be om ett nytt.
      Idag kom det iallafall. Och det stod inte February 17 längre, utan det stod April 17. Gaaaaaaaaaaaah. MAYMAYMAYMAY. Haha jag undrar om jag kommer få ett scuba-kort för varje månad innan jag äntligen får det rätta. De kommer säkert tycka att jag är jättejobbig nu när jag ber om ett nytt IGEN haha, men måste man så måste man!
 
Mitt namn är fortfarande en stor grej, och är det någonting jag verkligen har lärt mig är det att amerikanare aldrig ger upp när det kommer till att uttala namn. Ibland kan det bli lite tjatig, men då säger jag bara:
- YES! That was perfect!
Även om de uttalade mitt namn superkonstigt (Ajleiäääng).
     Idag på historielektionen fick jag en liten aning om varför mitt namn verkar speciellt:
- Elin, how do you spell your name?
- E-L-I-N
- OH! Whaaaaaat?! It's that simple!? I thought it was like A-EE-L-EE-N-N.
 
 

2h delay- IGEN!

Imorse hade vi 2h delay igen! Men som tur var fick jag reda på det när jag fortfarande var i pyjamas, så det var bara att gå och lägga sig igen. En bra morgon helt enkelt...

Min roll i Romeo & Juliet

jaja. vem bryr sig. inte jag iaf. teater är det sämsta som finns ändå. och om de nu promnt vill ge mig rollen som tjänare 4 så får de väl göra det. inte en endaste replik heller! inte för att jag bryr mig.
 
 
 
 
 
 
JAG SKOJADE BARA!!! Jag fick en av de tre stora rollerna! LADY CAPULET! Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh!!!!!!
Juliet har självklart flest repliker men efter det är det Lady Capulet och amman (när det kommer till kvinnliga roller alltså)! JIHOOOO jag dör nästan av lycka.
     Nej, nu ska jag fortsätta glädjeskutta runt i huset! Ha en underbar helg!
 
PS
Det här förtjänar faktiskt en smilie (även om det är emot mina riktlinjer)-    :D

2h delay

 
Jag var påklädd, sminkad, pigg och redo att gå till skolan... men då kommer Amy springandes och säger att vi har en 2h sovmorgon eftersom det är isigt på folks vindrutor (?!). Vanligtvis hade jag nog skuttat runt av lycka, men just nu är jag så taggad att gå till skolan! Blä. 
 
Ha det bra!
 
 
 

TEATER

Nu när musikalen och scuba-träningar är över har mitt nya projekt blivit en teatergrupp. Och gissa vad... idag var första mötet! Jag var otroligt nervös innan, inte vet jag varför. Utav någon anledning blir jag nervös innan jag gör saker jag verkligen, verkligen vill. Som tillexempel när jag gick på planet för att komma hit- jag tror aldrig att jag har varit så skakis...
      Hur som helst var det riktigt roligt! Jag kände redan fem personer sen innan och resten av gruppen verkar väldigt trevlig den också. Totalt är vi runt 25 personer. Vilket suger. För mig. Eftersom pjäsen vi kommer sätta upp är Romeo and Juliet, som bara innehåller ett tio-tal viktiga roller, varav tre är kvinnor. Chansen att jag får en av de tre karaktärerna är därför väldigt liten. Vilken som sagt suger. För mig. För jag vill jättegärna ha en stor roll. Något annat som gör mina chanser ännu mindre är att jag är ny i gruppen och de flesta har gått i 5-7 år. Plus att engelska inte är mitt modersmål.
        Men jag hoppas! Och jag gör mitt absolut bästa för att få knipa en av de där rollerna. Vi får se hur det går med det...
      

back, back, back to school again

 
 
Första dagen tillbaka i skolan efter jullovet! Allt var sig likt. Förutom att det faktiskt för varje dag blir roligare och roligare att gå till skolan. (Vilket skiljer sig enormt emot hur jag känner i Sverige, då de första veckorna är jätteroliga men efter ett tag tröttnar jag på allt plugg och stress och vill bara ha lov igen.) Först och främst blir allt lättare och lättare eftersom jag kommer mer och mer in i språket och för det andra lär jag känna mina vänner här mer och mer.
     Faktiskt när jag tänker på det är det rätt kul att gå i skolan. Eller inte själva skolan kanske... utan det är kul att lära sig nya saker. Däremot är det inte så kul om man behöver stanna uppe hela natten för att plugga- men det har aldrig hänt här! Det tar mig max 1h att plugga för ett prov och runt 10min för att göra en läxa.
     Rubriken är från Grease 2-låten "back to school agian" som jag jobbigt nog har haft på hjärnan hela dagen. Sugen på att också ha en superchessy låt spelandes om och om i ditt huvud? Klicka då här.

Bilder från Hawaii