Elins

andra resan till Seattle

Hehe... det känns som att det börjar bli dags för en uppdatering! (Anledningen att jag inte har skrivit på lääääääänge är att jag har haft fullt upp + roligt + tiden har bara flugit iväg = egentligen ett bra tecken att jag inte uppdaterat.) Men nu har jag en ledig helg, så jag hade tänkt ta igen allt som har hänt!
 
Del 1. SEATTLE
Resan till Seattle var med EF-utbytesstudenter som bor runt Portland (inklusive mig). Det här ägde rum rätt
långt bak i tiden... i början av mars (till och med innan R+J-framträdandet... så jag undrar varför jag inte skrev om det då?).
Så, för länge. länge sedan, åkte vi upp till Seattle. Fyra minnesvärda händelser ägde rum under den lilla trippen så jag hade tänkt minimera min historia till de fyra:
 
1. På vägen upp och ner åkte jag i en Nissan Leaf-bil. En elbil alltså! Gaaaah jag har börjat älska elbilar! De är kanske inte så bra anpassade för långresor eftersom tankningen tar så läng tid (för alla andra tog det ca 4h upp- för oss runt 6...) men med tanke på att man kan ladda upp den i sitt eget garage under natten, blev jag helt fast och kommer nog köpa en elbil själv när jag har råd.
 
2. Till middag första dagen blev det "Thai". Även om jag inte ville gå in i den riktigt skruttiga restaurangen till att börja med lyckades Jessi och Duvessa övertala mig att vi skulle äta där. Och även om jag oftast inte brukar ha rätt så hade jag det den här gången, för maten smakade kattmat!
 
3. Världens panikigaste grej hände mitt i natten när vi låg och sov. Jag, Jessi och Duvessa fick trängas på en bäddsoffa gjord för 1person. Jag låg på kanten och började halvvakna med den där obehagliga känslan att någon stirrar på en. Mina ögon var fortfarande stängda men jag var nästan helt vaken. Jag hörde Jessi och Duvessa andas bakom mig... men så hörde jag någon andas på andra sidan också... Jag öppnar ögona i panik och ser att någon (det var så mörkt så jag såg inte vem) står vid sängkanten och stirrar på oss. Som i en relex börjar jag skrika och sparka vilket gör att de andra också vaknar upp- ser hen- och börjar skrika de med. Den mörka gestalten springer in i badrummet och låser efter sig. Under tiden i badrummet hinner jag somna om.
     På morgonen trodde vi alla att det var en dröm, men på måndagen efter Seattle-trippen pratade vi om det i skolan och det visade sig att Jessi kom ihåg exakt samma sak. Vilket innebär att det inte var en dröm...
 
4. Sista dagen hade vi spenderat så mycket pengar att det borde räcka. Men vi ville ändå jättegärna gå till Seattles konstmuseum eftersom vi hade lite tid kvar. Väl i konstmuseumet frågade vi en kvinna som jobbade där hur mycket det skulle kosta att gå in. Jag antar att hon förstod att vi var fattiga studenter, och hon gick iväg och sa att hon skulle se vad hon kunde göra. Några minuter senare kom hon tillbaka och sa att vi kunde få rabatt och gå in för bara en dollar var. Senare fick vi reda på att en biljett egentligen skulle ha kostat runt 20dollar. Seattles konstmuseum och kvinnan är verkligen på min plussida!
 
 
Farmers market
 
 
Jag (trött) bredvid ett träd målat blått
 
 
Jag och Jessi i Seattles parisehjul
 
 
The EMP museum
 
 
Och sist, men inte minst:
 
SVENSKA FLAGGAN I TUGGUMMI!